CREATIEF DENKEN IN ONDERWIJS – Door delen en doen!

CDO-logo-vlak-LRBen jij leraar, schoolleider of op een andere manier betrokken bij onderwijs én vind jij dat creativiteit een belangrijke competentie is voor de 21e eeuw? Lees dan verder.

Vandaag is een bijzondere dag. Ik kondig met plezier aan; Creatief Denken in Onderwijs – Door delen en doen! Een initiatief van mijzelf en Anouk Wissink om samen met elkaar te werken aan het verankeren van creatieve ontwikkeling in onderwijs. Dus ook samen met jou, met de lezers van Vindingrijk.

Nieuwsgierig? Ga meteen naar de website van Creatief Denken in Onderwijs om je in te schrijven of lees nog even door.

[Als de pagina niet correct laadt, kopieer dan deze link in je browser: http://www.creatiefdenkeninonderwijs.nl ]

Creatief Denken in Onderwijs – C.D.O. – is het vervolg op Vindingrijk. Hier vond je de afgelopen twee jaar een groeiend aantal lesideeën en achtergronden, die ons hebben geholpen om met creatief denken aan de slag te gaan in de dagelijkse onderwijspraktijk. We gaan nu een stap verder. In die twee jaar hebben we veel meegemaakt en geleerd; een schat aan kennis en ervaring opgebouwd. C.D.O. wil de mogelijkheid bieden dat met elkaar te delen en uit te bouwen. Een prachtige manier om je als leraar creatief te ontwikkelen en de leerlingen te begeleiden in hun creatieve ontwikkeling; samen met je collega’s, voor en door elkaar. Anouk en ik willen jullie daarbij prikkelen en mogelijkheden geven.

C.D.O. vindt dat de kracht van goed onderwijs in de leraren en de leerlingen zit. Creativiteit is daarin de alles verbindende factor. Creativiteit in onderwijs aanboren en duurzaam ontwikkelen, dat is wat wij willen.

C.D.O. is net ontkiemd. De website is in de lucht, maar wordt nog in de verf gezet; kijk zelf maar. De eerste stap is om nieuwsgierige lezers uit te nodigen voor een abonnement op de C.D.O. nieuwsbrief. Daarmee kunnen we je op de hoogte houden van de ontwikkeling en de plannen van C.D.O. De eerste staan al op stapel.

Ga naar de website van Creatief Denken in Onderwijs en schrijf je in voor de nieuwsbrief.

We verheugen ons op een gezamenlijke creatieve ontwikkeling!

David van der Kooij
Amstelveen, 16 mei 2013

PS: Vindingrijk blijft voorlopig gewoon open; bomvol lesideeën die creativiteit stimuleren en ontwikkelen!

Over davidvdkooij

Passie voor Creatief Denken en Onderwijs.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

4 reacties op CREATIEF DENKEN IN ONDERWIJS – Door delen en doen!

 1. Hannekemli zegt:

  Dag Davind,
  Waarschijnlijk moet je heel creatief zijn…. kom alleen via de achterdeur binnen.(door in de mail op “geef een reactie” te klikken)
  Kreeg een mailing met bovenstaande blogbericht en klikte op de link. De startpagina is dan een grijze pagina waar je je e-mail adres in kunt voeren en daar stopt het.
  Dus zit er nog wat achter die pagina is het wellicht handig om een werkende link toe te voegen waardoor je verder kunt :-).
  Vol verwachting klopt mijn hart.

 2. davidvdkooij zegt:

  De website is inmiddels zonder mankementen weer in de lucht. Dank voor jullie geduld. Ik zie uit naar een mooie tijd waarin we kennis en ervaringen over creatief denken in onderwijs kunnen en zullen delen.

 3. Pingback: CREATIEF DENKEN IN ONDERWIJS – Door delen...

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s