Klaar voor de start! – kinderboekenweek 2013 #kbw13

AfdrukkenMorgen begint de kinderboekenweek 2013 (#kbw13) het motto “Klaar voor de start!” en dat brengt me meteen op het eerste van een reeks lesideeën waarin ik creatief denken wil combineren met sport. Ik hoop dat het jullie inspireert om nog meer leuke ideeën te verzinnen. Misschien wil je ze bij de reacties achterlaten voor je collega’s?

Klaar voor de start!

start1 start2 start3 start4Ieder sport of spel heeft zo zijn eigen startmoment. De spelers staat opgesteld, een scheidsrechter fluit, en hup daar gaan de voetballers. Atleten staan klaar in de startblokken, vingers gespreid op de grond, PANG! Daar gaan ze!

Maak een inventarisatie van sporten en beginmomenten. Beschrijf hoe het startsignaal wordt gegeven en hoe het spel begint, denk ook aan de entourage.

In feite is er nu beschreven wat de vooronderstellingen ten aanzien van deze startmomenten zijn. Voetbal = bal op middenstip, toss, fluiten. Verander dit, draai het drastisch om, werk met tegenstellingen.

Laat de kinderen de resultaten van hun omgekeerde startmoment presenteren en probeer ze actief uit tijdens de gymles, op het schoolplein of de speelweide.

Hef fun!

Beeldbronnen: aftrap – voorne-putten.nl; startschot – zoninjeleven.nl; skischans – mastodont.nl; startlichten – formula1.com

Over davidvdkooij

Passie voor Creatief Denken en Onderwijs.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s