#2016 (2)

8720600608902Gisteren vroeg ik mij af of ik dit jaar weer een woordpuzzeltje zal maken bij de nieuwjaarsgroet voor alle lezers van deze blog. En ik besefte dat het alweer een jaar gelden is – bijna – dat ik een bericht op Vindingrijk heb gepost: een nieuwjaarsgroet… voor 2016. Een jaar lang geen lesideeën op deze site, geen nieuws. Toch ben ik blij dat er nog steeds leven zit in Vindingrijk. Iedere week nieuwe abonnees en dagelijks tientallen bezoekers die doorklikken op lesideeën. Vindingrijk is en blijft een mooie database met lessen, activiteiten en achtergronden bij creativiteitsontwikkeling. Ook Het Grote Vindingrijkboek mag nog steeds op belangstelling rekenen. Waarvoor dank!

ahi_434d50303234343634_1_lowres_jpgDat ik hier niets van me heb laten horen wil absoluut niet zeggen dat ik mijn activiteiten rondom creatief denken heb gestaakt. De promotie van het boek Het Ideeëntoestel, congressen, studiebijeenkomsten hebben de nodige inspanning gevraagd en evenzoveel voldoening gegeven. Gesprekken aan de keukentafel met docenten en studenten hebben me veel energie gebracht. En de nodige artikelen in tijdschriften hebben het licht mogen zien. Kers op de taart de uitgave van ‘De Gids – Over begaafdheid in het onderwijs‘. Een prachtig boek geschreven door een schrijverscollectief onder regie en redactie van Eleonoor van Gerven, uitgegeven door Leuker.nu: 18 hoofdstukken waarin ‘alles aan de orde komt wat van belang is voor het herkennen van en het inspelen op de educatieve behoeften van begaafde leerlingen’. Ik ben trots dat een bijdrage mocht leveren met het hoofdstuk ‘Het ontwikkelen en stimuleren van creativiteit’ (what else…?).

rodekool-peer-en-pistache-salade-1Er staan ook potten en pannen op het vuur te pruttelen. De deksels een heel klein beetje opgelicht: Ja er komen nieuwe lesideeën en meer over het begeleiden van creatieve processen. En natuurlijk rode kool en stoofpeertjes! Tot dra. Tot de puzzel en daarna.

Met dank aan mevrouwdevries.net

Over davidvdkooij

Passie voor Creatief Denken en Onderwijs.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s