12 Nieuwe Verhaalkaarten

AfdrukkenIn deze blogpost maak ik ‘dé verhaalkaarten’ beschikbaar voor download: 72 afbeeldingen + 12 nog niet eerder gepubliceerde.

In 2007 ontwikkelde ik het onderwijsproject KIEM. Een avontuurlijk activiteiten-concept rondom creatief denken dat zich afspeelde – speelt – op een eigenaardig eiland waarvan niemand precies weet waar het ligt.

verhaalkaarten2 verhaalkaarten3 verhaalkaarten4verhaalkaarten1Daarbij maakte ik een reisgids (een soort lesboekje), een handleiding voor de leerkracht, een landkaart van het geheimzinnige land en een bijbehorende wandplaat. Ik ging ermee de klas in, naar het publiek waar het om draaide: de kinderen. Het is alweer best lang geleden dat ik het project heb losgelaten. dsc00721Het was vreselijk leerzaam en ik ben herhaaldelijk gevallen en evenzovaak weer opgestaan. Zonder KIEM was er geen Vindingrijk, geen Creatief Denken in Onderwijs (C.D.O.) en al helemaal geen Ideeëntoestel ontstaan. Wel heb ik nog af en toe wat van de overgebleven voorraad van boekjes en landkaarten verkocht en weggeven. En af en toe krijg ik nog verzoeken van leerkrachten die ernaar op zoek zijn.

img_1947Daarnaast heb ik een paar jaar gelden een verkoopactie gehouden voor Het Grote Vindingrijkboek waarbij kopers van het boek gedurende een periode een pdf-bestand ontvingen van de 72 verhaalkaarten die ik ook voor KIEM tekende. Het was een succes! En ook nu nog ontvang ik wekelijks diverse verzoeken of ik ‘dé verhaalkaarten’ zou willen toesturen. Natuurlijk.

Langs deze weg wil ik de verhaalkaarten (ook) via deze site introduceren en als download ter beschikking stellen. Download de bestanden via onderstaande links:

dsc_0046De komende weken zal ik tevens het boekje, de landkaart en de handleiding op een ‘landingspagina’ beschikbaar maken voor download.
Zo hoop ik dat KIEM – langs een andere weg – weer kan opbloeien in de klas.

PS: Ik heb nog boekjes en landkaarten van KIEM ‘in druk’ liggen. Als je daar mee aan de slag wilt dan kun je ze bij me komen halen. Echt drukwerk ligt toch veel lekkerder in de hand dan een printje of een kopie. Ik weet zeker dat er heel veel kinderen op school wel trek hebben in een reisje naar KIEM! Ik hoor dan graag van je.

Over davidvdkooij

Passie voor Creatief Denken en Onderwijs.
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized en getagged met , , , , , , , , , , . Maak dit favoriet permalink.

6 reacties op 12 Nieuwe Verhaalkaarten

 1. Annemarie zegt:

  Wat een waardevolle aanvulling voor de leerlingen van mijn kleinschalige praktijk voor RT. Op 1001 manieren in te zetten. Ik zal het zeker gaan gebruiken om woordenschat en taalgevoel te gaan vergroten. Thanxxxx Annemarie Praktijk Lezen EnZo

 2. Pingback: Reisgids voor de creatieve wereld van KIEM | vindingrijk

 3. klaproosrood zegt:

  Dank je wel voor deze kaarten. Ik heb met de bovenbouw en de middenbouw met het ideeëntoestel gewerkt en de kinderen en ik hebben daar veel plezier aan beleefd en zijn op veel manieren bezig geweest. Ook heb ik uit het vindingrijk boek met ze gewerkt.
  Ik wil hier ook graag mee aan de slag. Je schrijft dat er een mogelijkheid is om de verhaalkaarten en het boekje te komen halen. Waar zou ik ze kunnen halen en wat zijn de kosten daarvoor?
  Vriendelijke groet van Marion

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s