About

Hallo, ik ben David van der Kooij. Gepassioneerd creatief denker en doener. Ik sta ook bekend onder de noemer Denken Om Een Hoekje. Want daar gaat het om in deze tijd en in de toekomst. Het is hoog tijd dat ook binnen het onderwijs creatief denken en doen een vanzelfsprekende plek vindt in het curriculum.

Sinds 2006 besteed ik tijd en zorg aan het promoten van creatief denken in het basisonderwijs. Mijn visie in een notendop: De wereld verandert veel sneller dan 50 jaar geleden. Toch zitten in het onderwijs nog veel systemen verankerd die terug gaan op de wereld van toen. Dat moeten we veranderen. Flexibel en creatief denken zijn onontbeerlijke competenties in deze tijd. En dat moeten we al van jongs af aan koesteren en ontwikkelen. Het onderwijs moet hier actief mee aan de slag. Voor onze kinderen, voor de toekomst.

Vindingrijk
Combineer ‘vinden’ en ‘rijk’ en je krijgt ‘vindingrijk’. Het primaire doel van deze blog is een brug slaan tussen creatieve vaardigheden en leren. Pragmatisch; hoe kunnen creatieve vaardigheden en een creatieve houding gebruikt en ontwikkeld worden in het bestaande curriculum?; creativiteit en leren gaan namelijk hand in hand.

Daarom vindt u op de deze blog posts met praktische voorbeelden voor lesontwerp en informatie en tips over creatief denken in het onderwijs. De blog is met name gericht op leerkrachten PO-midden en bovenbouw en ouders van kinderen in die leeftijd. Maar veel van de lesideeën zijn ook interessant voor het VO en daarna…

Onderwijs maak je samen

In mijn ambitie om deze brug te slaan sta ik gelukkig en zeker niet alleen in. Sinds 2007 werkt ik nauw samen met het team van Onderwijs Maak Je Samen – Training & Advies uit Helmond. Hand in hand maken we ons sterk voor onderwijs dat verbindt en het beste uit onze kinderen haalt.  Maar ik werk ook graag samen met u; op deze blog nodig ik actief iedereen uit om een bijdrage te leveren via het ‘reactie-veld’ of als gastblogger. Gastblogger worden? Stuur me een e-mail of twitter-DM.

Ik wens u veel creativiteit en plezier toe!

David van der Kooij

site: denkenomeenhoekje.nl
mail: david@denkenomeenhoekje.nl
tweet: twitter.com/davidvdkooij