Welkom

Welkom bij Creatief Denken in Onderwijs, kortweg C.D.O. Een website bomvol praktische informatie over de ontwikkeling van creatieve denkvaardigheden bij kinderen in het PO en de onderbouw van het VO. C.D.O. gelooft in de kracht van creatief denkvermogen dat in ieder mens sluimert en er alleen maar op wacht om wakker gekust te worden. 
Voor wie is C.D.O.?

Voor wie is C.D.O.?

C.D.O. is met name gericht op leerkrachten en begeleiders van kinderen in het PO en de onderbouw van het VO en ouders met kinderen in die leeftijd. En natuurlijk mag ieder ander die geïnteresseerd is de creatieve ontwikkeling van jong en oud meelezen.

Wat heeft C.D.O. te bieden?

Op deze website vind je

  • activiteiten om creatieve denkvaardigheden te stimuleren.
  • achtergronden bij creatief denken uit de ontwikkelings – en (neuro)psychologie.
  • verwijzingen naar (inspiratie)bronnen.
  • wat verder ter tafel komt als we het hebben over creatief denken.


Je kunt C.D.O. ook vinden op Facebook (www.facebook.com/creatiefdenkeninonderwijs.nl), waar vooral nieuwtjes met betrekking tot creatief denken in het onderwijs worden gedeeld.

Men dank aan

C.D.O  is geïnitieerd door David van der Kooij en hij wordt daarbij gesteund door onderwijsleerkrachten Femke van Os (Kunstenares en docent beeldende vorming) en Anouk Wissink (Leerkracht en Intern Begeleider). Tevens met dank aan Onderwijs Maak Je Samen voor de jarenlange samenwerking en ondersteuning.

Een stukje geschiedenis

Deze website werd in 2011 gestart door David van der Kooij onder de noemer ‘Vindingrijk’ met als bijschrift ‘creatief denken in onderwijs’. Een website met activeiten en achtergronden m.b.t. creatief denken boor het onderwijs. In 2013 gevolgd door Creatief Denken in Onderwijs – http://www.creatiefdenkeninonderwijs – gericht op het delen van praktijkervaringen door leraren. Deze website werd beheerd in samenwerking met Anouk Wissink en Onderwijs Maak Je Samen. Twee websites voor creatief denken in onderwijs bleek een beetje veel van het goede en kwam de transparantie niet echt ten goede vandaar dat beide websites samen zijn gekomen op het oude honk van Vindingrijk maar dan wel weer onder de naam Creatief Denken in Onderwijs. Bent u er nog? 😉 In deze periode (zomer 2021) vind er een transitie plaats en de oorspronkelijk website van C.D.O. zal na verloop van tijd worden opgeheven. Relevante artikelen zullen stapsgewijs hier worden herplaatst.

David van der Kooij – Amstelveen, mei 2021

Mail mij gerust davidvanderkooij@mac.com